Jo før, desto bedre
Anoreksi og bulimi giver ofte slid- og syreskader på tænderne. Det skyldes, at den mavesyre, der kommer i kontakt med tændernes emalje i forbindelse med opkast er meget stærk og opløser emaljen. Emaljen bliver dermed svagere og slides lettere. Hvis du ikke sætter ind i tide, kan dine tænder til sidst blive så medtagede, at du bliver flov over at vise dem. Og det er synd. Det kan hæmme din sociale adfærd, og måske forværre din situation yderligere. Vores mål er, at du skal kunne smile trygt.
Jeg tænker tit på, at det er sådan et sted, man skal søge hen. Man skal søge et sted hen, hvor der er ro… her er alt det, som bidrager til, at man føler sig i trygge og varme hænder.
Kirsten Gjerluf Nielsen
Kom ind til en fortrolig og diskret samtale
På klinikken har vi lang erfaring med at behandle patienter, der lider af spiseforstyrrelser som anoreksi og bulimi. Vi ved hvordan vi bedst forebygger og behandler de skader, der ofte forekommer. Relationen til vores patienter bygger på tillid og tryghed, hvilket vi også lægger stor vægt på i denne sammenhæng. Og husk – der er intet flovt ved at vise dine tænder til os. Det er vores job og mission at hjælpe dig på bedste vis.
Hvad kan du forvente?
Både tandlægerne og tandplejerne på klinikken er specialuddannede i den type skader, som typisk opstår ved anoreksi og bulimi, hvor det er vigtigt, at der diagnosticeres og behandles rigtigt. Vi følger med og benytter os af de nyeste behandlingsprincipper, hvor vi har fokus på skånsom behandling og at bevare så meget som muligt at din egne tænder (tandsubstans).
Forebyggelse og hurtig indgriben
Som ved alle former for problemer med tænderne gælder det også her, at jo hurtigere du kommer ind til os, jo bedre kan vi hjælpe og jo mindre indgreb, skal der sandsynligvis gøres.
En ofte forekommende behandling ved anoreksi og bulimi er, at tandlægen eller tandplejeren foretager hyppige fluorpenslinger og eventuelt lægger en forsegling på de berørte tandflader. Du skal bruge tandpasta med minimalt slibemiddelindhold (vi skal nok rådgive dig).
Et forebyggende tiltag kan også være, at du tygger sukkerfrit tyggegummi for at fremme produktionen af spyt, der renser tænderne og neutraliserer syren.
På Landsforeningen mod Spiseforstyrrelser og Selvskades hjemmeside kan du læse mere om tandskader og forebyggelse.
Hvis skaden på dine tænder er mere omfattende
Er dine tænder allerede blevet så medtaget, at det ikke længere er nok at forebygge (som beskrevet ovenfor), er det nødvendigt med en grundig undersøgelse, der inkluderer vores faglige vurdering samt en forståelse for dine ønsker, økonomi og generelle situation. Vi kalder det en ”Behandlingsplan”, som du kan læse mere om her.
Du er velkommen til at booke en tid hos os. Det er nemt at skifte tandlæge, da vi sørger for at indhente din journal og andre oplysninger fra din tidligere tandlæge.
Vi glæder os til at se dig på klinikken og tage godt imod dig.